تبلت سامسونگ Galaxy Tab S2 T719 8.0 New Edition
- سیستم عامل : اندروید 6.01
- ابعاد صفحه : 8.0 اینچ
- حافظه داخلی : 32 گیگابایت
- باتری : لیتیوم یونی 4000 میلی آمپر
- سیم کارت : تک سیم کارته سایز نانو
- دوربین : 8 مگاپیکسل
- ابعاد گوشی : 5.6 × 134.8 × 198.6 میلیمتر
- وزن : 272 گرم
- شبکه ارتباطی : 4G
طراحی و ساخت
درست مانند گوشیها، تبلتها هم در رقابتی تنگاتنگ برای باریکتر شدن و سبکتر شدن قرار دارند. در این چند سال اخیر سازندگان تبلتها، تمام سعی و تلاش خود را به کار بستهاند تا محصولی را که سالانه بهعنوان پرچمدار در مقابل دیدگان جهانیان معرفی میکنند، از ضخامت و وزن بسیار کمی برخوردار باشند. با یک نگاه کلی به جدول مشخصات تبلت گلکسی تب S2 میتوان دریافت که سامسونگ توانسته تا حد زیادی خود را برندهی این قسمت ببیند. تب S2 دارای ضخامت بسیار کم ۵٫۶ میلیمتر است که در نوع خود شگفتانگیز است. این ضخامت سبب شد تا ما تبلت تب S2 را از دو تبلت برتر حال حاضر جهان یعنی اپل آیپد ایر۲ (با ۶٫۱ میلیمتر ضخامت) و سونی اکسپریا Z4 (مجددا با ۶٫۱ میلیمتر ضخامت) باریکتر بدانیم. همچنین سامسونگ توانسته هنرنمایی خود را در میزان وزن این محصول هم به رخ جهانیان بکشد. نسخهی ۹٫۷ اینچی گلکسی تب S2 (نسخهی سیمکارت خور) وزنی معادل با ۳۸۹ گرم دارد که از ایر۲ هم سبکتر است. اما این موضوع هرگز به معنای وزن زیاد ایر۲ نیست؛ چراکه هنوز تبلت ایر۲ با ۴۴۴ گرم وزن (نسخهی LTE) جزو خوش وزنترین تبلتهای جهان به شمار میرود.
“مدیران شرکت سامسونگ بر این باورند که تبلتهای گلکسی تب S2، باریکترین و سبکترین تبلتهای تولیدشده در اندازهی خود به حساب میآیند.”
نمایشگر
به جرات میتوان گفت که بزرگترین تغییر به وجود آمده در پرچمدار تبلتهای سامسونگ در سال ۲۰۱۵ میلادی مربوط به نسبت به تصویر نمایشگر آن است. گلکسی تب S2 در دو نسخه و با اندازهی نمایشگرهای ۸ و ۹٫۷ اینچی ارائه شده که دارای نسبت تصویر ۴ به ۳ هستند؛ نسبت تصویری که پیشازاین در تبلت آیپد ایر۲ شرکت اپل شرکت دیده بودیم. همانطور که میدانید شرکت سامسونگ پیشازاین در تبلت گلکسی تب S (نسخهی ۸٫۴ اینچی) از نسبت تصویر سنتی ۱۶ به ۱۰ استفاده کرده بود. اما در مورد تب S2، سامسونگ کاملا تغییر رویه داد و با مطالعاتی که بر روی رفتار کاربران و تحلیل نیازهایشان انجام داد، تصمیم گرفت تبلت تب S2 را مربعیتر از نسل پیشین خود درست کند. بهعبارتدیگر تب S2 از حالت مستطیلی شکل به مربعی شکل تغییر وضعیت یافت. حال بیایید با هم مرور کنیم که آیا واقعا تبلتهای با نسبت تصویر ۴ به ۳ مزیتی نسبت به تبلتهای با نسبت تصویر ۱۶ به ۱۰ (یا ۹) دارند؟ یا اینکه سامسونگ با این کار خود صرفا خواسته تا از شرکت اپل پیروی کند؟
هطورکلی؛ تبلتهای با نسبت تصویر ۴ به ۳ برای انجام بازیهای گوناگون، وبگردی و خصوصا مطالعه، فضای بیشتری را به کاربر میدهد ولی درعینحال مجبور خواهید بود برای تماشای فیلم، دو نوار مشکی را در بالا و پایین نمایشگر تحمل کنید. به بیان سادهتر، نسبت تصویر ۱۶ به ۱۰ که پیشازاین شرکت سامسونگ، نمایشگر اکثر تبلتهایش را بر اساس آن میساخت، برای تماشای فیلم مناسبتر بود. با تغییر نسبت تصویر تبلتهای سری گلکسی تب S از ۱۶:۱۰ به ۴:۳ میتوان دریافت که عقیدهی شرکت کرهای سامسونگ بر این بوده که مردم کمتر با تبلتهایشان فیلم میبینند و بیشتر از آن برای مطالعه و وبگردی استفاده میکنند! فراموش نکنید که نسبت تصویر ۴ به ۳ هرگز در میان تبلتهای اندرویدی، ناشناخته و نادر به حساب نمیآید. بهعنوانمثال تبلت نکسوس ۹ (ساخت شرکت HTC) از نسبت تصویر مشابه ۴ به ۳ برخوردار است.
“گلکسی تب S2 دارای نسبت تصویر ۴ به ۳ است که نسبت به نسل گذشتهی خود مربعیتر شده است.”
حال بیایید کمی از تجربیات شخصی خود در مورد کار با نمایشگر این تبلت برایتان بگوییم. مطالعهی محتوای دیجیتال ازجمله کتاب و مجله، همچنین خواندن صفحات وب در نمایشگر این تبلت، کاری بسیار راحت و آسان است. بهصورت موجز باید بگوییم که این نسبت تصویر برای انجام مطالعه بهینه شده. همچنین سامسونگ برای مطالعهی راحتتر کاربران در این تبلت از حالت Reading mode استفاده کرده است. با فعال کردن این حالت، رنگ نمایشگر به زرد متمایل خواهد شد تا چشم کاربران در حین خواندن مطالب، کمتر خسته شود.
جالب است بدانید که شباهتهای گلکسی تب S2 و آیپد ایر۲ تنها به نسبت تصویر نمایشگرهایشان ختم نمیشود. سامسونگ، امسال اندازهی صفحهنمایش دو تبلت S2 را به اندازهی دو تبلت آیپد مینی و آیپد ایر اینچ درآورده است. (۸ و ۹٫۷ اینچ) علاوه بر این، سامسونگ از وضوح تصویر مشابه ۲۰۴۸ × ۱۵۳۶ پیکسل که پیشازاین در آیپدهای ایر۲ و مینی۳ شرکت اپل دیده بودیم، برای تبلتهای تب S2 به کار برده است. بدین ترتیبت میتوان گفت که با یکسان بودن اندازهی نمایشگر و رزولوشن تبلتهای تب S2 (نسخهی ۹٫۷ اینچی) و آیپد ایر۲، این دو تبلت از تراکم پیکسلی مشابهی برخوردارند. نمایشگر گلکسی تب S2 دارای تراکم پیکسل ۲۶۴ پیکسل بر هر اینچ است که با وجود کاهش تراکم پیکسلی نسبت به نسل گذشتهی خود، همچنان از کیفیت بینظیری برخوردار است.
“بهطورکلی، نمایشگر تب S2 بیشتر برای مطالعه و مرورگری وب مناسب است تا تماشای فیلم.”
اگر به خاطر داشته باشید، پرچمدار سال گذشتهی تبلتهای سامسونگ یعنی گلکسی تب S دارای نمایشگر خیرهکنندهای بود. نمایشگر این تبلت از تکنولوژی SuperAMOLED بهره میبرد و وضوح تصویر بالای ۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل را به تصویر میکشید. این نمایشگر تصاویر را با بیشترین جزییات ممکن به نمایش درمیآورد و بهترین رنگهای ممکن را تولید میکرد. البته ما چندان در مورد حالت نمایشگر Adaptive display نمایشگر این تبلت به وجد نیامده بودیم؛ چراکه رنگها تا مقدار زیادی بهصورت اشباعشده نمایش داده میشدند. حال باید گفت که داستان در مورد تب S2 هم کموبیش مشابه با تب S است. نمایشگر این تبلت از خانوادهی SuperAMOLED ها است و بهصورت پیشفرض، تصاویر در حالت Adaptive display نشان داده میشوند. اما با این لطف که کاربران میتوانند حالت نمایشگر را از منوی تنظیمات تغییر دهند. لازم به ذکر است که اندکی رنگ سفید نمایشگر در حالت Adaptive display به آبی متمایل است.
سخت افزار و باتری
مطابق با انتظار، شرکت سامسونگ از قدرت پردازشی بسیار بالایی برای بهترین تبلت سال ۲۰۱۵ خود به کار برده است. هر دو نسخهی گلکسی تب S2 (نسخههای ۸ و ۹٫۷ اینچی) به تراشهی قدرتمند اگزینوس مدل ۵۴۳۳ مجهز شدهاند. در حقیقت این تراشه چندان برای طرفداران سامسونگ ناآشنا به نظر نمیآید؛ چراکه این افراد پیشازاین شاهد حضور این تراشه در فبلت گلکسی نوت ۴ بودهاند. همچنین دو پردازندهی چهار هستهای با فرکانسهای ۱٫۹ و ۱٫۳ گیگاهرتز و یک رم سه گیگابایتی این تراشه را همراهی میکنند. بههرحال ممکن است در وهلهی اول استفاده از این تراشهی نسبتا قدیمی در تبلت گلکسی تب S2 چندان به مذاق کاربران خوش نیاید. بهخصوص آنکه، اگر کاربران متوجه این موضوع شوند که سامسونگ حتی حاضر به استفاده از تراشهی جدیدتر اگزینوس ۷۴۲۰ که پیشازاین در گلکسی S6 به کار برده بود، نشده است.
“سامسونگ حاضر به استفاده از جدیدترین تراشهی خود در گلکسی تب S2 نشده و در عوض از تراشهی اگزینوس ۵۴۳۳ که پیشازاین در نوت ۴ هم بهکار برده بود، استفاده کرده است.”
حال بیایید، بحث نسخهی تراشه و پردازندههای استفادهشده در این تبلت را کنار بگذاریم و به بحث پیرامون کارایی عملی این تبلت بپردازیم. اگر به یاد داشته باشید، یکی از نقاط ضعف گلکسی تب S پردازنده نسبتا ضعیف آن بود که به سبب آن کاربران با مکثهای اندکی در حین کار با این تبلت روبرو میشدند. اگر به دنبال حقیقت هستید، باید بگوییم که هنوز که هنوزه ما نتوانستهایم تبلت اندرویدی را پیدا کنیم که عاری از هرگونه لگ و کندی باشد. اما داستان در مورد تبلت تب S2 اندکی متفاوت است. به لطف پردازندهی قدرتمندتر و رابط کاربری بهینهتر این تبلت نسبت به نسل گذشتهی خود، باید بگوییم که ما شاهد عملکرد کم نقص و روانی از این دستگاه بودیم. این تبلت توانست در استفادهی چندروزهی ما با آن، تجربهی کاری بینظیری را چه در انجام کارهای روزانه و سبک و چه در انجام کارهای نیمه سنگین و سنگین، نظیر چندوظیفگی، برایمان به همراه داشته باشد.
شاید بد نباشد برای درک بیشتر و بهتر از عملکرد این تبلت، آن را مورد آزمونهای مختلف قرار دهیم. بنچمارک (عملکردسنج) AnTuTu یکی از قابلاعتمادترین و دقیقترین سنگ محکهای گوشیهای هوشمند و تبلتها به شمار میرود که به کمک آن میتوانید از نمره و رتبهی دستگاه اندرویدی خود در میان تمام محصولات موردنظر، مطلع شوید. گلکسی تب S2 توانست در این بنچمارک عملکرد بینظیری را از خود نشان دهد و نمرهی ۴۵۰۶۲ را کسب کند. همچنین نتایج بدست آمده از این تبلت در تست پایداری بنچمارک AnTuTu کاملا رضایتبخش بود که همگی نشان از عملکرد مناسب این تبلت دارند. (هر چه منحنی نمودار پایداری، تغییرات کمتری داشته باشد، دستگاه پایداری بهتری خواهد داشت.) علاوه بر این باید گفت که این تبلت در بنچمارکهای دیگر هم کاملا خوش درخشید. تب S2 در بخش تکهستهای آزمون Geekbench 3 نمرهی ۱۱۲۴ و در بخش چندهستهای این آزمون نمرهی ۳۷۵۰ را بدست آورد.
“چه در آزمونهای مختلف و چه در تجربهی عملی، گلکسی تب S2 عملکرد فوقالعادهای را از خود برجای گذاشت.”
شرکت سامسونگ بهجای افزایش ظرفیت باتری تبلت تب S2 نسبت به نسل گذشتهاش، بهطور قابلتوجهی ظرفیت باتری آن را کاهش داده است. البته این کاهش ظرفیت برای ما جای هیچگونه تعجبی نداشت؛ چراکه اندازه و ضخامت تبلت تب S2 نسبت به تب S کوچکتر شده است. ظرفیت باتری نسخهی ۸ اینچی این تبلت از ۴۹۰۰ به ۴۰۰۰ میلیآمپرساعت کاهش یافته است. اما کاهش اصلی مربوط به نسخهی ۹٫۷ اینچی این تبلت میشود، جایی که ظرفیت آن از ۷۹۰۰ به ۵۸۷۰ میلیآمپرساعت تقلیل پیدا کرده است.
شرکت سامسونگ بهجای افزایش ظرفیت باتری تبلت تب S2 نسبت به نسل گذشتهاش، بهطور قابلتوجهی ظرفیت باتری آن را کاهش داده است. البته این کاهش ظرفیت برای ما جای هیچگونه تعجبی نداشت؛ چراکه اندازه و ضخامت تبلت تب S2 نسبت به تب S کوچکتر شده است. ظرفیت باتری نسخهی ۸ اینچی این تبلت از ۴۹۰۰ به ۴۰۰۰ میلیآمپرساعت کاهش یافته است. اما کاهش اصلی مربوط به نسخهی ۹٫۷ اینچی این تبلت میشود، جایی که ظرفیت آن از ۷۹۰۰ به ۵۸۷۰ میلیآمپرساعت تقلیل پیدا کرده است.
حسگر اثرانگشت
هر دو نسخهی گلکسی تب S2، مجهز به یک حسگر اثرانگشت هستند. این حسگر در کلید هوم (همان خانه) دستگاه تعبیهشده که از آن میتوان برای باز کردن قفل تبلت بدون نیاز به وارد کردن پسورد استفاده کرد. علاوه بر این، سامسونگ برای جذابتر کردن این حسگر و صدالبته برای جا نماندن از رقابت با شرکت اپل، سعی کرده بر قابلیتهای آن بیفزاید. یکی از کاربردهای جذاب این حسگر، استفاده از آن برای ورود به حساب کاربری سامسونگ است. همچنین کاربران میتوانند از آن برای پشتیبان گیری اطلاعات دستگاه و ورود به دیگر حسابهای خود در فضای وب استفاده کنند. اما به نظر میرسد که بهتر بود سامسونگ بهجای تمرکز بر این ویژگیهای نهچندان مهم، بر قابلیت کاربردی «سامسونگ پی» (Samsung Pay) در این تبلت، تمرکز میکرد. گفتنی است که سامسونگ نه از فناوری NFC و نه از ویژگی سامسونگ پی در این تبلت به کار برده است. این در حالی است که کاربران آیپد ایر۲ بهراحتی میتوانند با تبلت خود، اقدام به خرید کنند.
صحبت از آیپد ایر۲ شد. بگذارید تا مقایسهای سریع و کلی بین حسگر اثرانگشت این تبلت و تب S2 داشته باشیم. حسگر اثرانگشت هر دو تبلت از سرعت و دقت بالایی برخوردارند و بهراحتی میتوانند اثرانگشت کاربر را در هر جهتی شناسایی کنند. اما با وجود عملکرد فوقالعادهی هر دو حسگر، باید عملکرد حسگر اثرانگشت تبلت ایر۲ را بهتر از تب S2 بدانیم. استدلالمان هم بر این اساس است که در حین کار با حسگر اثرانگشت ایر۲ با خطای کمتری مبنی بر عدم شناسایی اثرانگشت نسبت به تب S2 برخورد کردیم.
“حسگر اثرانگشت به کار برده شده در تب S2 کاملا متفاوت از تب S بوده و از سرعت و دقت بالایی برخوردار است.”
سیستم عامل و نرم افزار
همچون تمام پرچمداران سامسونگ، گلکسی تب S2 هم به آخرین نسخهی سیستمعامل اندروید یعنی اندروید ۵ مجهز شده است. مانند گذشته، ما شاهد رابط کاربری اختصاصی سامسونگ موسوم به تاچویز (TouchWiz) در کنار سیستمعامل این تبلت هستیم. رابط کاربری تبلت تب S2 بسیار مشابه با رابط کاربری گوشی گلکسی S6 است. طراحی آیکنها، ویجتها و حتی نوار نوتیفیکیشن همگی گواهی بر شباهت نرمافزاری این دو محصول دارند.
سامسونگ تا جایی که توانسته به سبکسازی رابط کاربری گلکسی تب S2 پرداخته تا کاربران تجربهی بینظیری با این تبلت داشته باشند. همچنین سامسونگ از تعداد زیادی برنامههای پیشفرض چشمپوشی کرده و تصمیمگیری در خصوص ضروری بودن یا نبودن این برنامهها را بر عهدهی کاربران گذاشته است. از معدود برنامههای موجود در تب S2، میتوان به Hancom Office Viewer و OneDrive اشاره کرد. همچنین برنامه Smart Manager برای این تبلت در نظر گرفته که در آن میتوان بر مواردی چون حافظهی داخلی، حافظهی رم، باتری و امنیت دستگاه مدیریت داشته باشید.
“سامسونگ تا جایی که توانسته به سبکسازی رابط کاربری تبلت گلکسی تب S2 پرداخته تا کاربران تجربهی بینظیری با آن داشته باشند.”
همچون گلکسی تب S، گلکسی تب S2 هم از ویژگی Magazine UX بهره میبرد. این قابلیت با یک ساختار موزائیکی موسوم به Dashboard همراه شده است که در آن میتوانید محتوای مورد علاقه خود را در قالب فیدهای خبری، آپدیتهای شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای پرکاربرد مشاهده کنید.
چند سالی میشود که قابلیت چندوظیفگی یا همان مالتیتسکینگ پای ثابت تبلتهای سامسونگ درآمده است. سامسونگ این ویژگی جذاب را هم برای بهترین تبلت سال ۲۰۱۵ خود به کار برده است. به کمک این قابلیت کاربران میتوانند حداکثر تا ۵ برنامه را بهطور همزمان به اجرا درآورند. گفتنی است که تنها تعداد محدودی از برنامههای بازار گوگل (گوگل پلی) که غالبا پرکاربرد و محبوب هستند، قادر به انجام این کار خواهند بود. (نظیر کروم، جیمیل، تماس، پیام کوتاه، لیست مخاطبان، جستجوگر و غیره) گفتنی است که این ویژگی در دستگاههای با نمایشگر بزرگ (تبلتها) بیشتر نمود خواهد داشت. درمجموع باید گفت که گلکسی تب S2 بهراحتی میتواند از پس اجرای برنامههایی که قابلیت مالتیتسکینگ دارند، برآید.
دوربین
همانطور که میدانید، بخش دوربین تبلتها چندان از اهمیت بالایی در مقایسه با گوشیهای هوشمند برخوردار نیستند؛ اما همچنان ارزش اشاره کردن را دارند. هر دو مدل گلکسی تب S2 به دو دوربین ۸ و ۲٫۱ مگاپیکسلی مجهز هستند که برخلاف انتظار سامسونگ از فلش LED ای برای دوربین اصلی آن در نظر نگرفته است.
“با توجه به بهرهمندی تبلت تب S از فلش LED، انتظار میرفت که تب S2 هم دارای فلش LED باشد.”
جمعبندی
مشخصات
- قابلیت پشتیبانی از سیم کارت
- دارد
- تعداد سیم کارت
- تک سیم کارت
- اندازه سیم کارت
- سایز نانو
- قابلیت مکالمه
- دارد
- ابعاد
- 5.6 × 134.8 × 198.6 میلی متر
- وزن
- 272 گرم
- قاب از جنس آلومینیوم
- دارد
- تراشه پردازنده
- Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652
- پردازنده مرکزی
- 8 هسته
- فرکانس پردازنده مرکزی
- 4 هسته 1.8گیگاهرتزی و 4 هسته 1.4 گیگاهرتزی
- پردازنده گرافیکی
- Adreno 510
- حافظه داخلی
- 32 گیگابایت
- حافظه موقت ( RAM )
- 3 گیگابایت
- پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
- تا 256 گیگابایت
- نوع صفحه نمایش
- رنگی
- صفحه نمایش لمسی
- دارد
- اندازه صفحه نمایش
- 8.0 اینچ
- رزولوشن صفحه نمایش
- 1536 × 2048 پیکسل
- تعداد رنگ صفحه نمایش
- 16 میلیون رنگ
- قابیلت های صفحه نمایش
- قابلیت دریافت چندین لمس همزمان
- شبکه اینترنتی 2G
- GSM 850 / 900 / 1900
- شبکه اینترنتی 3G
- HSDPA 900 / 2100
- شبکه اینترنتی 4G
- LTE
- Wi-Fi
- دارد
- GPRS
- دارد
- بلوتوث
- دارد
- رادیو
- ندارد
- N F C
- دارد
- دوربین
- دارد
- رزولوشن عکس دوربین
- 8.0 مگاپیکسل
- فلش دوربین
- ندارد
- فوکوس اتوماتیک
- دارد
- رزولوشن فیلمبرداری
- 1440p
- سرعت فیلمبرداری
- 30 فریم بر ثانیه
- قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی
- دارد
- رزولوشن عکس دوربین سلفی
- 2.1 مگاپیکسل
- بلندگو
- دارد
- جک 3.5 میلیمتری
- دارد
- سیستم عامل
- اندروید
- نسخه سیستم عامل
- Lollipop 5.1
- پشتیبانی از زبان فارسی
- دارد
- منوی فارسی
- دارد
- دفترچه تلفن
- امکان ذخیره مخاطب نامحدود
- فرمت های موسیقی
- +eAAC*MP3*WAV
- فرمت های تصویری
- DivX*H.265*MP4
- ضبط صدا
- دارد
- حس گر روشنایی
- دارد
- حس گر ژیروسکوپ
- دارد
- حس گر شتاب سنج
- دارد
- حس گر فشار سنج
- دارد
- حس گر قطب نما
- دارد
- حس گر مجاورتی
- دارد
- حس گر اثر انگشت
- دارد
- مشخصات باتری
- لیتیوم یونی 4000 میلی آمپر
- باتری قابل تعویض
- ندارد
- اقلام همراه گوشی
- دفترچه راهنما , شارژر , کابل USB
Leave a review